Rusii schimba sistemul competitional

Rusia este pe cale să adopte acelaşi format pentru campionatul de fotbal ca marile ligi europene, după ce Uniunea Rusă de Fotbal a aprobat, luni, planurile de a trece la calendarul “toamnă-primăvară”, informează AFP.

stiri de ultima ora“Azi am decis schimbarea formatului campionatului naţional de fotbal. Comitetul Executiv al Uniunii de Fotbal din Rusia a confirmat, cu majoritate de voturi, decizia de a schimba formatul primei ligi în modelul «toamnă-primăvar㻓, a spus preşedintele Uniunii de Fotbal din Rusia, Sergei Fursenko.

Oficialul rus a menţionat că ediţia următoare a primei ligi va fi una de tranziţie, cu un campionat care se va încheia în primăvara anului 2012.

Prima Ligă din Rusia se desfăşoară în acest moment din primăvară până în toamnă, contrar marilor ligi din Europa, Anglia, Spania, Italia, Germania sau Franţa, care au folosit mereu modelul “toamnă-primăvară”.

Fursenko a motivat decizia prin faptul că astfel campioana Rusiei va fi decisă în acelaşi timp cu celelalte câştigătoare din Europa. “Schimbarea campionatului în «toamnă-primăvară» va permite primei ligi să desemneze campioana în acelaşi timp cu majoritatea ţărilor din Europa”, a explicat el.

Sindicatul fotbaliştilor din Rusia şi-a exprimat îngrijorarea privind anunţul Uniunii de Fotbal din Rusia, considerând că este unul “prematur”. “Suntem serios îngrijoraţi de graba cu care Uniunea de Fotbal din Rusia a luat decizia de schimbare a formatului campionatului. Este un simpton alarmant al Uniunii de a nu discuta aceste schimbări importante cu oamenii implicaţi profesional şi cu publicul”, se anunţă într-un comunicat al sindicatului fotbaliştilor.

Pe site-ul sindicatului s-a anunţat şi un sondaj făcut printre fotbaliştii a nouă echipe din prima divizie. Astfel, au fost înregistrate 73 de voturi împotriva schimbării sistemului şi 23 pentru schimbarea lui.

Sursa: ProSport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *